INVESTICIJSKI PORTAL
JADRANSKE HRVATSKE

Investicijski portal Jadranske Hrvatske

Bez investicija nema osiguranja stabilnog gospodarskog rasta, generiranja zaposlenosti ni održivog rasta životnog standarda građana. Stoga je vitalni interes svih županija i jedinica lokalne samouprave stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i privlačenje domaćih i stranih investicija. Upravo s tim ciljem izrađen je Investicijski portal Jadranske Hrvatske.

Investicijski portal Jadranske Hrvatske svojevrsna je platforma za privlačenje ulaganja i poslovno umrežavanje na području Šibensko-kninske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Portal je namijenjen potencijalnim domaćim i stranim investitorima, a cilj mu je investitore informirati o stupnju pripremljenosti konkretnih javnih investicijskih projekata koji su u ponudi na području jadranskih županija te o procedurama nužnim za njihovu realizaciju.

Portal je namijenjen i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, kojima bi trebao poslužiti kao svojevrsni vodič kroz korake koje je potrebno učiniti u kvalitetnoj pripremi javnog investicijskog projekta.

Na investicijskom portalu svi zainteresirani mogu pronaći temeljiti vodič kroz investicijski proces, kao i bazu projekata s interaktivnom kartom i informacijama o postojećim i potencijalnim investicijskim projektima u Šibensko-kninskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Osim toga, tu su i korisne informacije o zakonodavnom okviru, financijskim mogućnostima za investitore kroz programe EU i RH te ključne informacije o pokretanju poslovanja u Hrvatskoj.

Portal nudi i informacije o investicijskim potencijalima Šibensko-kninske, Primorsko-goranske i Istarske županije te kontakte institucija za poticanje ulaganja na razini navedenih županije i cijele RH.

Investicijski portal Jadranske Hrvatske izrađen je u sklopu EU projekta Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture Adriatic Business Centre-ABC, financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u okviru poziva Razvoj poslovne infrastrukture.

Nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Partneri na projektu su Šibensko-kninska županija, Istarska razvojna agencija IDA d.o.o i STEP RI d.o.o. znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

INTERAKTIVNA KARTA
BAZE PROJEKATA